Het is goed mogelijk dat de Amerikaanse pop/rockartiest Kenny Marks in Nederland relatief gezien grote populariteit geniet dan in de Verenigde Staten. Zijn toegangkelijke rockmuziek à la Bruce Springsteen en Bryan Adams was erg populair. Niet voor niets was hij enkele malen te gast op de EO jongerendag en natuurlijk ook op Flevo (’78, ’80, ’91).
 
Marks reisde jarenlang de wereld rond als muziekale troubadour voordat hij zijn eerste platencontract tekende in 1982 en ‘Follow Him’ opnam. Toch duurde het tot 1985 voordat Mark’s platen begon te maken in de lijn die hem zijn populariteit bracht. De samenwerking met de producer Bubble Smith was daarbij van groot belang.
 
Kenny Marks is in de eerste plaats een artiest die over verticale onderwerpen zingt met een horizontale link. Onderwerpen als sexualiteit, opgroeien, vriendschap, vrijgezel zijn, huwelijk en relaties zijn daarin belangrijk, maar altijd gerelateerd aan het christen zijn van Marks. Hij werd met name bekend door zijn songs over Jeanny en Johnny, twee fictieve vrienden, wiens relatie uiteindelijk in een crisis eindigt.
 
Marks wil vijf dingen door zijn songs bereiken: entertain, encourage, enlighten, enhance en inlist.
 

Bron:  Fisk 

Discografie: